PERIOPERATIVE CLINICAL ACTION NETWORK **PCAN SUMMIT**

November 20, 2023

AGENDA

8:00am - 4:00pm



Accredited by UBC CPD

WiFi: Wall Centre Meeting

Password: pcan2023

UBC THE UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA **Continuing Professional Development**

r Registration & breakt	ast starting at 7:30am		
TIME	TITLE	SESSION TYPE	PRESENTERS
			Geoff Schierbeck Liaison, SSC Quality Impact – Doctors of BC
8:00 - 8:15am (15 mins)	Welcome	Plenary	Brooke Forbes Director of Surgical Strategy & Innovation, MOH
			Laicy Ball Director of Surgical Quality & Results Management, MOH
8:15 - 8:30am (15 mins)	Indigenous Welcome	Plenary	Art Stogan, Thelma Stogan
			& Felicia Stogan x ^w məθkʷəy̓əm (Musqueam) First Nation
8:30 - 9:00am (30 mins)	PCAN: More Than a Nut How can your involvement in the Perioperative Clinical Action Network support quality improvement in BC's surgical landscape	Plenary	Ahmer Karimuddin President Elect, Doctors of BC
			Shana Ooms Executive Director, MOH
9:00 - 9:45am (45 mins)	Keynote Collaboration with the UK and benefits to surgical improvement in BC	Plenary	Mike Grocott Professor of Anesthesiology, Univ. Hospital Southampton
9:45 - 10:15am (30 mins)	COFFEE BREAK – VISIT THE EXHIBITORS		
10:15 - 11:15am (60 mins)	Provincial Surgical Priorities Presentation and Panel Discussion A closer look at the surgical priorities	Plenary	Sam Bugis Moderator, Vice President Physician Affairs
			Kristy Anderson, Assistant Deputy Minister Hospital & Provincial Health Services Division, MOH
			Ahmer Karimuddin President Elect, Doctors of BC

			Dave Konkin Regional Medical Director & Department Head of Surgery, Fraser Health Authority Mark Spelliscy Patient Partner	
11:15 – 11:30am (15 mins)	Guidance and Move to Breakouts	Plenary	Geoff Schierbeck Liaison, SSC Quality Impact – Doctors of BC	
11:30 - 12:15pm (45 mins)	Workshop 1- Steveston Room Surgical Prehabilitation	Workshop	Rachel Milledge Moderator, The EQ Development Group Kelly Mayson Anesthesiologist & Clinical Professor, Vancouver General Hospital	
11:30 - 12:15pm (45 mins)	Workshop 2 - Airport Ballroom Increasing Surgical Capacity	Workshop	Karen Bowen Moderator, The EQ Development Group	
12:15 - 1:15pm (60 mins)	LUNCH - VISIT THE EXHIBITORS			
1:15 – 2:00pm (45 mins)	The UK Perspective Digital Screening and Applications for Prehabilitation	Plenary	Denny Levett Professor of Perioperative Medicine, Univ. Hospital Southampton	
2:00 – 2:15PM	Move to Breakouts			
2:15 - 3:00pm (45 mins)	Workshop 3 – Steveston Room Pre-Surgical Screening	Workshop	Rachel Milledge Moderator, The EQ Development Group Lindi Thibodeau Anesthesiologist, Comox General Hospital	
2:15 - 3:00pm (45 mins)	Workshop 4 – Airport Ballroom Reducing Patient Wait Times	Workshop	Karen Bowen Moderator, The EQ Development Group	
3:00 – 3:30pm (30 mins)	BREAK – VISIT THE EXHIBITORS			
3:30 – 4:00pm	What We Heard	Plenary	Geoff Schierbeck Liaison, SSC Quality Impact – Doctors of BC Brooke Forbes Director of Surgical Strategy & Innovation, MOH Laicy Ball	
			Director of Surgical Quality & Results Management, MOH	